Over Dynamic

Goede leningen, die je gemakkelijk aanvraagt. Zo hopen we een voorbeeld te worden voor de rest van de financiële sector.

Welkom in een wereld vol kansen en mogelijkheden. Welcome to the bright side.

Dynamic - de missie

Missie

De missie van Dynamic is om de financiële wereld in beweging te brengen, door een betere match te maken tussen spaargeld en krediet. Zo werken we aan een meer duurzame en welvarender samenleving. Dit doen wij sinds maart 2022 als onafhankelijk onderdeel van BNP Paribas Asset Management.

Waar we voor staan

Waar we voor staan

Bij Dynamic dagen we ideeën uit op een positieve manier. Zien we kansen die anderen over het hoofd zien. We bewegen snel om deze kansen te grijpen, maar doen dit altijd op een ethische wijze. We zijn altijd open en transparant in de manier waarop we communiceren.

Meer dan 15 jaar ervaring

In 2003 werd Dynamic Credit opgericht door Tonko Gast, een Nederlander op dat moment gevestigd in New York. In eerste instantie richtte het team zich op vermogensbeheer, later ook op advies.

In 2009 keerde Tonko terug naar Nederland om het Amsterdamse kantoor te openen, in eerste instantie met dezelfde diensten als in New York: het beheren van vermogen en aanbieden van advies, vooral voor institutionele beleggers zoals pensioenfondsen, verzekeraars en banken.

Dynamic - Begin
Over Dynamic - Beweging

Financiële wereld in beweging

Hier zagen we iets vreemds. Er bestond een mismatch tussen spaargeld en krediet. Geld van pensioen- en verzekeringspremies zat op slot of werd in het buitenland geïnvesteerd, terwijl veel Nederlanders met een behoefte aan goede en betaalbare leningen bleven zitten. Dat moest anders. De financiële wereld moest in beweging komen.

Om de vraag en aanbod van geld dichter bij elkaar te brengen begonnen we in 2014 aan de ontwikkeling van een platform dat klanten direct aan deze institutionele beleggers kan koppelen.

bijBouwe

de hypotheek zonder bank

Eind 2015 lanceerde Dynamic Credit 'bijBouwe, de hypotheek zonder bank’, de eerste online hypotheekverstrekker van Nederland. Sinds de lancering hebben we duizenden hypotheken verstrekt aan mensen die een goede en betaalbare hypotheeklening zochten en snel duidelijkheid wilden.

De hypotheek zonder bank

7+

jaar ervaring als geldverstrekker

19.000+

leningen verstrekt

65+

werknemers

Ons team

Bouwe Kuik - Commercieel Directeur
Bouwe Kuik

Managing Director Direct Lending

Sietse van den Wijngaart - Product Manager Verhuurhypotheken
Sietse van den Wijngaart

Head of Distribution

Kim Tarroe
Kim Tarroe

Senior Accountmanager