Maximale verhuurhypotheek berekenen

Let op! De vermogensrendementsheffing is ingrijpend gewijzigd. Bespreek de gevolgen hiervan met je adviseur.

Deze berekening is gemaakt op basis van gegevens die jij hebt verstrekt. Wij zijn er bij het maken van deze berekening van uitgegaan dat deze gegevens juist en volledig zijn, dit hebben wij niet onderzocht. De uitkomst van deze berekening is indicatief en gebaseerd op de rentestanden van dit moment. Deze kunnen op ieder moment wijzigen. Deze berekening is geen advies of offerte. Je kan hier geen rechten aan ontlenen.

Basis of Maatwerk: Wat is het verschil?

Heb je een vraag?

Stel hem gerust! Ik beantwoord graag al je vragen. Mailen kan natuurlijk ook via verhuur@dynamiccredit.nl.

Team Verhuur

Meer over je maximale Dynamic Verhuurhypotheek berekenen

Overweeg je het kopen van een tweede woning om te verhuren? Dat kan voor meerdere redenen interessant zijn. Financiële onafhankelijkheid, oudedagvoorziening als ondernemer of voor je studerende kind. Maar ook als kind kan je een een woning voor je ouders kopen en deze aan hen terug verhuren. Misschien kunnen je ouders op deze manier de overwaarde in hun huis benutten tijdens hun pensioen. Maar dan moet het rekensommetje wel kloppen. Hoe doe je dat, jouw maximale verhuurhypotheek berekenen? Daar helpen we je graag bij.

Verschil maximale verhuurhypotheek berekenen en 'normale' hypotheek berekenen

Als je een huis wil kopen om te verhuren, kan je een deel hiervan financieren met een verhuurhypotheek. Maar, omdat je zelf niet in de woning gaat wonen, is deze hypotheek anders dan een reguliere hypotheek. Zo kan je bijvoorbeeld maar 90% van de waarde in verhuurde staat financieren. De overige 10%, plus de kosten koper zijn voor jouw rekening. Ook zijn de rentes voor verhuurhypotheken anders. Dat maakt je maximale verhuurhypotheek berekenen ook iets anders.

Heb je overwaarde op je eigen woning, en wil je deze benutten voor je verhuurhypotheek? Dat kan ook.

In andere opzichten lijkt een verhuurhypotheek heel erg op een normale hypotheek. Er wordt gekeken naar je persoonlijke situatie, je inkomen en financiele verplichtingen en de waarde van de woning (in verhuurde staat) om je maximale verhuurhypotheek te berekenen. Met de Dynamic Verhuurhypotheek kan je ook de toekomstige huurinkomsten deels meenemen als inkomen. Hiervoor hanteren wij twee berekeningen: de basisberekening en maatwerkberekening.

Meer hierover lees je op deze speciale informatiepagina over de verschillende methodes die wij gebruiken wanneer we een verhuurhypotheek berekenen.

Wil je beginnen met je maximale verhuurhypotheek berekenen?

Het helpt als je al een pand op het oog hebt, maar het hoeft niet. Weet je de marktwaarde in verhuurde staat nog niet? Gebruik dan de vraagprijs. Deze geeft vaak al een goede indicatie over de haalbaarheid. Ook vragen we om de waarde in verhuurde staat. Deze verschilt vaak van de marktwaarde, omdat er ook rekening wordt gehouden met de verhuurbaarheid en de huurprijs van een woning. Om deze vast te stellen vraag je een taxateur een gevalideerd taxatierapport op te stellen.

Meer over de taxatie van een verhuurwoning lees je hier.

Weet je de huurprijs nog niet? Vul dan een geschat huurtarief in.

Meer weten over onze verhuurhypotheek?

Bekijk onze veelgestelde vragen of plan een gesprek in om vrijblijvend je plannen te bespreken met een van onze aangesloten verhuurhypotheek-adviseurs.

maximale-verhuurhypotheek-berekenen-dynamic